غذاهای خوشمزه ایلام

غذاهای خوشمزه ایلام

غذاهای ایلام را باید یکی از خوشمزه ترین غذهای اقوام ایرانی دانست. اگر قصد سفر به این نقطه دیدنی و بسیار تاریخی و خوش آب و هوای کشور داشتید، حتما توصیه میکنیم که از سوغات و خورشت ها و نان های این استان استفاده کنید. خورشت تره کوهی، ترخینه و دنده پلو از جمله طعام معروف ایلام است که در بخش نخست معرفی غذاهای این استان معرفی میکنیم.

کوفته سیرابی (کفته سیرابی)

کوفته تبریزی را باید معروف ترین کوفته دانست که طرفداران زیادی دارد. اما ایلامی ها هم  کوفته مخصوص به خود دارند  که کوفته سیرابی نامیده می شود. موارد اولیه آن ادویه مخلوط خورشی (سفره خونه ای)، تخم مرغ یک عدد، 500 گرم سیرابی و شیردان تمیز شده و آماده است. همچنین پیاز رنده شده آبگرفته دو قاشق غذاخوری، دو تا 3 قاشق غذا خوری پودر نان سوخاری، سبزیجات معطر، دو حبه سیر رنده شده، زردچوبه، نمک و فلفل، سبزیجات معطر مانند ترخون و جعفری و مرزه و نعنا و … خرد شده و در صورت تمایل یک تا 2 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی و پودر دارچین و پودر گلسرخ نیز میتوانید استفاده کنید.

طرز تهیه کوفته سیرابی ایلامی ها

سعی کنید در ابتدای کار، سیردا و شیردان را به خوبی تمیز کرده و چرخ کنید. پیاز رنده شده اضافه کنید و سیر و تخم مرغ و پودر نان سوخاری را اضافه کنید. همچنین مقداری اولیه بریزید تا طعم بگیرد. مایه را به خوبی ورز دهید. از مایه کوفته مقداری به اندازه یک گردوی درشت یا بزرگتر بردارید و در کف دست گرد کنید. تابه را گرم کرده و مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و کوفته ها را تا موقیکه رنگشان عوض شود, سرخ کنید.

در صورت تمایل قبل از سرخ کردن میتوانید داخل پودر نان سوخاری بغلتانید. با این کوفته های سرخ شده میتوانید انواع غذاهای متنوعی تهیه کنید. در صورت تمایل میتوان با این گوشت مقداری گوشت مرغ یا گوشت گوسفند یا گوساله نیز چرخ کرد و نسبت آنرا 2 به یک یا به دلخواه تنظیم کرد.

پس از تهیه کوفته های دلخواه با سس و یا بدون سس و با استفاده از سیخ ها و خلال های چوبی و با مواد دیگر میتوانید اردور زیبا و خوشمزه ای ترتیب دهید و به این ترتیب با یک نوع کوفته خواهید تنوانست سینی ها متعدد و متنوعی از  فینگر فودها تهیه کنید. در صورت بسیار ساده تر میتوانید انواع کوفته ها را داخل پیاز داغ عسلی و ادویه جات و رب گوجه قرار دهید و کمی حرارت دهید تا به سس آغشته وشد و با انواع سبزیجات همراه با نان سرو کنید. همان خوراک ساده را میتوانید با برنج و یا همراه با پوره سیب زمینی و یا همراه با انواع پاستا و نیز سبزیجات دیگر و انواع سس ها سر میز ببرید..

آبگوشت بامیه ایلام

آبگوشت را باید یکی از مهم ترین غذاهای ایرانیان دانست که در 31 استان کشور، به دلیل مواد مغذی آن، طرفداران بسیار داشته و اکثر خانواده ها در طول ماه از این غذا  استفاده می کنند. افرادی که وگان هستند نیز از حبوبات و آب آن روی سبزی پلو استفاده میکنند و غذای مفیدی را برای خود تدارک می بینند. آبگوشت بامیه از جمله غذاهای مطرح ایلام است. بامیه، از جمله مواد غذایی است که با وجود منابع سرشار، در وعده های غذایی ما کمتر استفاده می شود. در اروپای شرقی در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط بامیه مصرف می‌شود.

در ترکیه بامیه را خشک و برای مصرف زمستان ذخیره می‌کنند. در ایران برای تهیه خورش بامیه از آن استفاده میشود. ابگوشت بامیه یکی دیگر از غذاهای خوشمزه ایلام است کخ پیشنهاد میکنیم حتما ان را امتحان کنید. مواد لازم برای تهیه آبگوشت بامیه ایلامی ها را : گوشت گوسفند 400 گرم7 پیاز خرد شده 2 عدد متوسط، بامیه 400 گرم، گوجه رنده شده 3 عدد7  نمک، فلفل، ادویه، زردچوبه به میزان لازم و رب گوجه 2 قاشق غذا خوری تشکیل می دهد.

طرز تهیه آبگوشت بامیه 

گوشت و پیاز را با هم تفت دهید، سپس به همراه کمی زردچوبه بگذارید تا کمی بپزد. بعد از نیم پز شدن گوشت گوجه‌های رنده شده و نمک و فلفل و ادویه و رب رو به همراه بامیه‌ها به گوشت اضافه نمایید و صبر کنید تا کاملا بپزد. آبگوشت بامیه باید آنقدر بپزد تا آب خود را از دست ندهد و آبدار باشد تا بتوان به صورت آبگوشت معمولی سرو کرد. این غذا با مزه تند آماده می‌شود ولی شما بسته با ذائقه خود میزان فلفل آن را می‌توانید تنظیم نمایید.

مکش قالبی

اگر میخواهید طعم یک پلوی عالی با عطر و طعمی ایلامی را امتحان کنید حتما مکش قالبی را در سفر به ایلام نوش جان کنید. بانوان هنرمند ایلامی این غذا را در کنار ترشی و گاهی سبزی سرو میکنند. در ساخت این غذا خوشمزه از برنج و پیاز داغ استفاده می شود. دیگر مواد عبارت است از:  برنج پنج پیمانه، پیاز ریز  300 گرم، پیاز داغ چهار قاشق سوپ خوری، زردچوبه یک قاشق سوپخوری، آلو بخارا  70 گرم، کشمش پلویی یک پیمانه، کره چهار قاشق سوپخوری، روغن مایع  چهار قاشق سوپ خوری و نمک به میزان لازم. در مصرف نمک حتما صرفه جویی کنید که واقعا نمک زیاد، چالشی برای سلامت نسل جدید ایران است.

طرز تهیه مکش قالبی ایلام

برنج را شسته و با نمک یک ساعت خیس میکنیم. در این فاصله آلو و کشمش را شسته، در تابه‌ای کره  یا روغن را ریخته، سپس هر کدام را جداگانه در تابه کمی تفت بدهید و پس از آن روغن اضافی را در کاسه‌ای بریزید. پیاز‌های ریز را پوست کنده و کنار میگذاریم. آب را جوش آورده، برنج و زردچوبه را در آب جوش ریخته، وقتی که نرم شد، در آبکش ریخته تا آب آن برود. توجه داشته باشید که حتما کف قابلمه نچسبی که گنجایش برنج را داشته باشد استفاده شود و روغن بجا مانده از تفت دادن آلو و کشمش را ریخته و کمی زردچوبه اضافه کنید.

حالا پیازهای ریز را کف قابلمه چیده و روی آن برنج آبکش شده را همراه با پیاز داغ میریزیم. آلو و کشمش را نیز بصورت یک لایه وسط برنج قرار میدهیم. در قابلمه را بسته و روی حرارت ملایم قرار داده تا برنج بخار کند، سپس کمی روغن روی برنج می ریزیم و حرارت را ملایم میکنیم تا برنج دم بکشد.

جگروز ایلامی ها

جگرِ کبابی یکی از محبوب­ترین غذاها در تمام نقاط ایران به خصوص در ایلام است و جگروُز که نوعی از جگر کبابی است نیز یکی از غذاهای پرطرفدار در استان­‌های ایلام و لرستان به ­شمار می‌­رود. مواد لازم عبارت است از: جگر (گوسفندی) 1دست، وُز 1عدد، نمک به میزان لازم و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه به این صورت است که ابتدا جگر را پاک کرده و می شوییم و به اندازه دلخواه خرد کرده و در صافی می ریزیم تا آب آن کاملاً برود. وُز گوسفند را هم با آب نیم گرم می شوییم و مثل لباس که روی بند پهن می کنیم با گیره روی یک سینی پهن می کنیم تا آب آن برود. بعد وز را به اندازه مربع های متوسط برش می دهیم. در وسط هر وز یک عدد جگر قرار می دهیم و رول می کنیم. سپس به سیخ کشیده و کمی هم نمک و فلفل روی آن می پاشیم. سیخ های جگر را روی آتش تند کباب می کنیم.

نظرات

نظرخود را با ما درمیان بگذارید

برای ارسال نظر باید عضو سایت باشید، اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید اینجا را کلیک کنید.

captcha Refresh

نظرات سایر دوستان